Stel vraag

Particulier


De deur van mijn inbouw douche is gesprongen. de inboedelverzekering stuurt mij door naar de opstal van de VVE, de opstalverzekering van de VVE verwijst mij naar de glasverzekering. De VVE van mijn woning heeft geen glasverzekering maar een reservering op de begroting voor glasschade.
De VVE geeft nu aan dat de reserve alleen geldt voor de ramen in gevels, niet voor de binnen ramen.
Waar valt deze schade juridisch onder?

Wat is de oorzaak van de gesprongen deur..? Als iemand ertegen aan is gelopen dan kan u deze middels een aansprakelijkheidsverzekering claimen.

Indien u graag meer informatie wenst, kunt u direct contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik meen dat de schade aan de douchedeur door uw inboedelverzekeraar zou moeten worden vergoed. De opstalverzekering van de VvE ziet op schade aan het gebouw en onroerende aanhorigheden. De glazen douchedeur moet m.i. als een roerende zaak worden gekwalificeerd, zodat hij onder uw inboedel valt. Het is overigens juist dat als de schade door een derde is veroorzaakt u verhaal kunt halen bij diens aansprakelijkheidsverzekeraar. U dient de veroorzaker dan eerst schriftelijk aansprakelijk te stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is geen aanwijsbare oorzaak voor het springen van de deur.
De inboedelverzekering geeft dus aan de schade niet te vergoeden. Hoe ga ik nu verder te werk?


Wat ik vreemd vindt, is dat geen één verzekering uw schade wil vergoeden. U zou de importeur van de douchedeur kunnen aanspreken, daar ik niet weet hoe 'oud ' deze deur als. Wellicht zit er een garantie bepaling op deze installatie.

Heeft u de inboedelverzekering goed nagelezen.? Aansluitend aan het antwoord van de heer van den Bosch, lijkt mij ook dat de inboedelverzekering dit moet vergoeden.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt nu ten eerste bezwaar maken tegen het besluit van de inboedelverzekeraar en om een toelichting vragen. Ik ben nog steeds van mening dat de schade onder de dekking van uw inboedelverzekering zou moeten vallen. Daarnaast zou u de leverancier en/of fabrikant van de deur aansprakelijk kunnen stellen voor het gebrek aan de deur. Mogelijk rust er nog garantie op de deur. Zo niet, dan is er (vermoedelijk als gevolg van een materiaal fout) sprake van een gebrekkig product, zodat u kunt verlangen dat de deur op hun kosten wordt vervangen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag