Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik verblijf hele week bij mijn vriendin in huis zou heeft een baan en inkomen het is een sociale huurwoning met huurtoeslag nu is haar verteld dat als ik dat elke week verblijf dat het onderhuur is en dat ze huurtoeslag kwijt zal raken hoe zit dat nou in elkaar wie kan mij helpen hiermee.

Als u daar vaak verblijft kunnen instanties menen dat u daar woont( gemeente, SVB, belastingdienst). Als u ook staat ingeschreven op dat adres , is dat zo. Als u niet staat ingeschreven , maar elders en uw sociale leven is, dan zal de belastingdienst moeten bewijzen dat u op een verkeerd adres staat ingeschreven. Hiertoe zal een onderzoek gestart moeten worden. Is het inderdaad zo dat u daar woont, dan kan het recht op toeslag verminderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik sta bij mijn ouders ingeschreven ik verblijf alleen bij mijn vriendin omdat we graag bij elkaar zijn ik sta niet bij haar ingeschreven.


Dit kan inderdaad problemen gaan geven omdat de instanties menen dat u op een adres staat ingeschreven waar u niet feitelijk woont. De wet omschrijft wat wonen is, daar waar u werkelijk het meest tijd doorbrengt en uw sociale leven is. De dienst zal met het vermoeden van toch ook in een later stadium met bewijs moeten komen. Is er wellicht een onderzoek geweest ?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag