Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn vraag gaat over een betalingsregeling die wij hebben getroffen met de belasting dienst. We hebben meerdere regelingen (toeslagen van verschillende jaren) in 1 vast bedrag per maand. In januari 2015 zijn wij gestart met terug betalen. De voorwaarden zijn dat het elke maand voor de 29e betaald moet zijn, wij betalen dit automatisch op de 26e omdat mijn man 25e zijn loon krijgt. Vandaag 15 september krijgen wij een brief binnen dat de betaling op de 21e moet zijn bijgeschreven, in mijn ogen erg kortdag. Helemaal omdat er in hun brieven staat dat wijzigingen 3 a 4 weken per post komen. Ik heb gebeld maar alles staat vast en we moeten gewoon op tijd betalen anders kunnen ze de hele regeling intrekken. Ik heb uitgelegd dat we simpelweg dat geld dan niet hebben en dat het tegen hun eigen voorwaarden en de hele betalingsregeling indruist maar ik word hoe dan ook niet geholpen.

Om dit lange verhaal kort te maken. Ik wil graag weten of dit zo maar kan. Wij hebben ons elke maand netjes aan de regeling gehouden, we zijn zelfs een maand eerder begonnen met betalen. En nu is ten eerste de datum zomaar veranderd en ten tweede zou dit bedrag dan al over een paar dagen moeten worden betaald, terwijl wij dat geld dan gewoon nog niet hebben.

U moet een uitstel van betaling aanvragen en dit mededelen omdat u in een overmachtssituatie bent belandt. Door overmacht, mits deze niet toerekenbaar is, kan men niet de volledige vordering opeisen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte meneer Groenewegen,

Heel erg bedankt voor uw reactie.
Morgen zal ik weer contact opnemen met de belastingdienst en zal ik hun dit voorleggen.

Met vriendelijke groet.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag