Stel vraag

Particulier


Indien de vergunning van een tussenpersoon komt te vervallen zoals op de site van de Afm te zien is bij een onderneming waarbij ik polissen heb afgenomen is het dan gebruikelijk dat een verzekeraar daarover haar verzekerde inlicht? Ik heb vorig jaar al bij 1 instelling het beheer van een beleggingsrekening zelf al overgenomen omdat deze tussenpersoon niet meerbereikbaar was. Nu heb ik nog via een andere organisatie ook een polis lopen en is het gebruikelijk dat een verzekeraar haar clienten informeert indien de tussenpersoon niet langer meer bestaat?

Ik heb deze vraag ook bij de verzekeraar al neergelegd maar nog geen reactie ontvangen.

Verzekeraars hebben een meldingsplicht én een zorgplicht jegens de verzekerde. Wordt deze nagelaten, dan is deze volgens de Wft gedragstoezicht, niet toelaatbaar. Mocht de verzekeraar niet antwoorden, dan moet u de AFM aanschrijven. De AFM behandelt vergunningaanvragen en vrijstellingen en ziet toe dat onder andere de Wet op het financieel toezicht (Wft) en het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen (BGfo) worden nageleefd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zeer helder. Ik heb van de verzekeraar inmiddels ook antwoord ontvangen. Zij hebben ook gezien dat de vergunning van de tussenpersoon op 6 oktober definitief komt te vervallen. Ik heb mijn vragen inmiddels neergelegd bij deze verzekeraar. Zij hebben deze tussenpersoon ook geruime tijd niet meer gesproken volgens hen, en hun hebben nooit een bericht van beindiging van de activiteiten van de tussenpersoon gehad.


Dat is niet zo netjes van de tussenpersoon. Daarentegen, wens ik u succes met het verdere verloop.

Mocht u in het vervolg juridische vragen hebben, dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag