Stel vraag

Particulier


Wij hebben onlangs een huis gekocht waar veel aan moet gebeuren. We zijn dan ook op de dag van de overdracht gelijk begonnen. na een week hebben we, samen met de aannemer, geconstateerd dat er een extreme vlooienplaag (woorden van de verdelger) was. We wisten dat de vorige bewoners (die daar 20 jaar gewoond hebben) katten hadden, maar ons is nooit iets verteld over vlooien.

We hebben nu een gespecialiseerd bedrijf langs laten komen, die hebben aangegeven dat het zo extreem is dat er waarschijnlijk meerdere sessie nodig zijn om dit te verhelpen en dat volledig vlooien vrij nog wel weken kan duren.

We hebben dit voorgelegd aan de verkopers, maar die geven aan dat zij nooit last hebben gehad van vlooien en ook niet hebben op de locatie waar ze nu zitten en doen het daar mee af.

Naast de kosten van het schoonmaken geeft de aannemer nu ook aan dat hij onder deze omstandigheden niet verder kan en dat het probleem eerst opgelost moet worden. wat weer vertraging in het verbouw proces op gaat leveren.

Valt zoiets nu onder verborgen gebreken? kan ik hier de verkopers voor aansprakelijk stellen?

Het feit blijft, of de 'verkopers', destijds, hiervan op de hoogte waren. Ook moet uitwijzen wat de oorzaak is, van de vlooienplaag en hoelang deze al aanwezig is. Als deze gegevens te koppelen zijn aan de verkopers van de woning dan is er een wetenschap van kennis aanwezig, en kan u de verkopers voor een gedeelte aansprakelijk stellen.

Voor nadere info mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag