Stel vraag

Particulier


Mijn partner heeft met een kraan een kabel stukgetrokken. Het was op prive grond. Wij zijn particulieren. Hoe is dit geregeld qua aansprakelijkheid? Welke verzekering moet ik hiervoor aanspreken?

Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan kunt u dat daar melden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Schade die veroorzaakt wordt door een motorijtuig dat je bestuurt of gebruikt valt volgens de voorwaarden niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Cruciaal is dus of een kraan onder de omschrijving "motorrijtuig" valt. Ik vrees dat dat het geval is als ik naar de omschrijving kijk: " alle voertuigen die met behulp van mechanische of elektrische kracht worden voortbewogen". Wat denkt u?


Ik deel uw mening dat de aansprakelijkheidsverzekering mogelijk zal aangeven dat dit niet onder de dekking van de verzekering valt.
Overigens vraag ik mij af wat er is gebeurd omdat u aangeeft dat uw partner op privé terrein als particulier met een kraan een leiding heeft kapot getrokken. Als uw man als vriendendienst, dus zonder dat hij daarvoor een vergoeding ontving, de kraan heeft bestuurd dan bestaat de kans dat hij niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag