Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik ben sinds 2012 thuisloos, oktober 2012 ben ik uit huis gezet met mijn kinderen. Nu ben ik inwonend met mijn kinderen bij mijn broer. Mijn ouders leven niet meer, vandaar dat ik nu bij mijn broer inwoon met de kinderen. Begin dit jaar is mijn broer als toeslagpartner aangewezen door de belasting! Hierdoor is mijn kindgebonden budget en zorgtoeslag te komen vervallen, erger nog moet ook vanaf 2012 terug betalen!
Daar ik maar een uitkering heb van €550,- kan ik heel weinig doen!
Mijn vraag is dit terecht dat mijn broer als toeslagpartner gezien wordt, terwijl ik thuisloos ben met mijn kinderen! Wat voor handelingen moet ik ondernemen?

Hoop dat u hierop antwoord weet!

In principe is uw broer inderdaad uw toeslagpartner (u kunt dit checken via http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagpartner/). Hier zouden eventueel uitzonderingen op kunnen zijn, maar dat is afhankelijk van uw specifieke situatie.

U geeft aan dat u geld terug moet betalen, ik ga er vanuit dat u een beslissing van de belastingdienst in de bus heeft ontvangen waar dit uit blijkt. U kunt tegen een beslissing in bezwaar gaan, de termijn hiervoor is zes weken na de eerste dag dat de brief is gedateerd. U kunt in het bezwaar de situatie uitleggen, u kunt echter ook een gemachtigde zoeken die dit voor u kan doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag