Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 25 jaar bij een bedrijf. Bijna een jaar geleden is onze afdeling overgenomen door een ander bedrijf die voor 70 % eigenaar is. Nu krijg ik volgende week een nieuw arbeidsovereenkomst aangeboden. Mag ik er op salaris achteruit gaan, want ik heb een extra vergoeding van een sociaal plan omdat mijn vorige werkgever verder weg ging verhuizen en mijn reistijd aanzienlijk werd vermeerdert. Na deze overname blijf ik gewoon werken waar ik nu zit.. Heeft u ook nog advies waar ik extra op moet letten?

U kunt bij een overgang van onderneming aanspraak maken op een overeenkomst met dezelfde voorwaarden als die u nu heeft. Verschillen de voorwaarden, dan raad ik u aan uw werkgever hierop te wijzen door middel van bijvoorbeeld een notitie.
Ik heb dat vaker gedaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ze zeggen gewoon, dan neem je een lease auto die ze vergoeden tot 450 euro. Thuis hebben we een 7 p auto op diesel. Ik ga die niet weg doen want de ruimte hebben we nodig van deze auto en zo'n lease auto is aanzienlijk kleiner. Zij vinden dat het sociaal plan teveel vergoed. En ik denk niet dat ze er mee instemmen. Dat hebben ze vandaag kenbaar gemaakt. Ik ga er 300 euro op achteruit.


Een overname is een overgang van onderneming als die door middel van een overeenkomst tot stand komt. Uw baas is tot een jaar aansprakelijk voor het nakomen van de afspraken uit uw vroegere arbeidsovereenkomst. Om uw werkgever hieraan te houden moet u rekening houden met 80-200 euro voor een rechtszaak. Dit zal ook invloed hebben op de arbeidsrelatie.
Ik adviseer de argumenten te sturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ze zeggen gewoon, dan neem je een lease auto die ze vergoeden tot 450 euro exclusief btw en brandstof.Thuis hebben we een 7 p auto op diesel die wij nodig hebben voor schoonouders omdat die vanwege gezondheid geen auto meer rijden. En het is een diesel vanwege afstanden werk ed.wij houden hun zo uit hun isolement en onze kinderen zijn te klein om Alleen thuis te blijven. we hebben al 15 jaar 7 p auto. zo'n lease auto is aanzienlijk kleiner. Tevens moeten we er flink op toeleggen als de auto groter wordt. Tevens Zou ik die ook in diesel moeten hebben vanwege de uiafstanden naar werk ed. Als we hem alleen voor werk gebruiken prima,dan kost hetniets. . Alhoewel diesel versies voor mijn rekening zijn. Mijn einde jaar bonus wordt aanzienlijk minder. Mijn 36,5 werkweek wordt 40. Moet daar ook een hoger basis salaris tegenover staan? Al 8 jaar heb ik geen salarisverhoging meer gehad, maar door de mobiliteitsplan had ik daar weinig last van, maar die hebben ze na 8 jaar stopgezet en krijg ik nog 130 euro als vergoed ing iedere maand. Na 8 jaar gemiddeld 400 euro te krijgen is dat wel een strop en daarom hebben ze het over de lease auto. Dat is voor hun financieel aantrekkelijk natuurlijk, maar voor mij een ramp privé.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag