Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Op 20-1-2015 heb ik een vraag gesteld m.b.t. een bouwplan pal achter mijn tuin en een duidelijk antwoord ontvangen.
Inmiddels is de bouw klaar. Ik heb samen met enkele buren bezwaar en later beroep aangetekend. Het bezwaar werd ongegrond verklaard, het beroep deels gegrond, maar de vergunning bleef in stand. Inmiddels hebben wij hoger beroep aangetekend en overwegen de civiele rechter in te schakelen.
Voor het beroep hebben wij een advocaat ingeschakeld. Voordat het beroep op zitting werd behandeld hebben wij een voorlopige voorziening aangevraagd die om onduidelijke redenen is geweigerd. Eén van de redenen was het feit dat wij vergunninghouders niet hadden ingelicht over het door ons ingediende beroep en vergunningshouders zouden in financiële problemen kunnen komen door uitstel. De rechtbank heeft wel de gemeente over ons beroep ingelicht. Wie had vergunningshouders moeten informeren? Zij geven nl aan dat zij pas 20 oktober 2015 van het beroep hoorden, terwijl de brief van de rechtbank aan de gemeente op 9 september 2015 is verstuurd.
Om kosten te besparen hebben wij nu zelf het hoger beroep ingediend waarbij de advocaat alles voor verzending even heeft nagekeken en aangevuld.

Dat is vreemd omdat door afwijzing van de voorlopige voorziening vergunninghouders mogelijk nog meer in de problemen komen als straks het Hoger Beroep wel wordt ingewilligd en de gemeente een nieuwe overweging zal moeten maken. Doorgaans wordt de partij ingelicht door de gemeente zelf, dit is een algemene doorzendplicht. De vraag of u als bezwaarde de vergunninghouder eerder in had moeten lichten is een privaatrechtelijke (buren) kwestie die niet aan de orde mag komen in een bestuurszaak. Hoe wil tu de burgerlijk rechter betrekken? Dit is vrij moeilijk omdat het de formele rechtkracht zal moeten doorbreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag