Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


wij wonen al tien jaar in een zomerwoning waar van op de reguliere bouwvergunning aanvraag vergunning verleent is onder vernieuwen en vergroten zomerwoning. in de bouwtekeningen staat echter hobbyen fitnes ruimte. nu zegt de gemeente na 10 jaar wonen dat het geen zomerhuis is maar berging het gebouw is als zomerhuis met kozijnen en ramen gebouwd. de tekst op de vergunning is toch leidend. en als overheid kan je toch niet iets wat je samen overeen gekomen bent in gebruik nu straffen

Zoals ik uw vraag lees, sluit het één het ander niet uit. Het kan zo zijn dat de vergunning is verleend voor het vernieuwen en vergroten van het zomerhuis met een hobby- en fitnessruimte.
Ook moet u bedenken dat de wijze waarop iets gebouwd is, niet zonder meer betekent dat het bouwwerk ook mag worden gebruikt op de wijze waarop / waarvoor het gebouwd is.

Dat de gemeente lang niet tegen het gebruik als zomerwoning heeft opgetreden, terwijl dit gebruik mogelijk in strijd is met wat volgens het bestemmingsplan is toegestaan, betekent niet dat u zondermeer daaruit recht kan ontlenen om het gebruik van het gebouw als zomerhuis voort te zetten.

Mocht u over het bovenstaande meer vragen hebben, neemt u dan via de direct contact optie van rechtswinkel.nl met mij contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag