Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


gedogen termijn plaatsing carport zonder vergunning eis , waarbij gemeente een bijzonder gemeentelijke verordening hanteert.

Uw vraag is niet duidelijk, wilt u aangeven wat het probleem is? Staat de carport al, hoe lang, is er vergunning nodig , wat staat er in de apv.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp uit uw vraag dat er zonder de vereiste vergunning een carport is geplaatst en dat daartegen voor een bepaalde termijn niet bestuursrechtelijk wordt opgetreden. Tevens begrijp ik uit uw vraag dat de reden om voor een bepaalde termijn niet bestuursrechtelijk op te treden is gelegen in gemeentelijk beleid.

Uw vraag geeft te weinig informatie om een concreet antwoord te geven. Daarom geeft u het algemene beginsel aan.

Volgens vaste jurisprudentie is een bestuursorgaan in beginsel verplicht op te treden tegen overtredingen. Alleen in bijzondere omstandigheden kan daarvan worden afgezien. Daarvan is sprake bij concreet zicht op legalisatie van de overtreding of als bestuursrechtelijk optreden buitenproportioneel is.

Het zou dus kunnen dat er een aanvraag om vergunning voor de carport in procedure is waardoor wordt afgezien van bestuursrechtelijk optreden tot er beslist op die aanvraag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag