Stel vraag

Particulier


wat vind u hiervan ,... antwoord van advocaat.. wij hebben onze schade niet neer kunnen leggen omdat hij volgens ons niet het nodige bewijslast heeft geleverd. Wat kunnen wij hiermee?.. zie bericht.. over ongebruikelijke gang van zaken rechtzitting en stelling rechter ..
Ik heb voor jullie geen kort geding gevoerd, maar een bodemprocedure bij de kantonrechter, zodat de regels voor het indienen van stukken iets anders liggen. Ik ken het advies van de second opinion niet, maar houd wel voor ogen dat ook in de advocatuur de crisis goed te merken is, waardoor advocaten graag een zaak aannemen. Of deze second opinion zo is gegeven om een zaak te krijgen weet ik niet, maar die mogelijkheid bestaat.

Op de zitting bleek de rechter echter zeer slecht gehumeurd naar beide partijen toe en stond ons niet meer toe om die stukken in het geding te brengen. Ook geheel tegen mijn verwachting in. Meestal komt er na de comparitie (als het niet tot een schikking komt) een tweede schriftelijke ronde gegeven met de mogelijkheid om stukken in te dienen.

Ik begrijp uw teleurstelling in deze, maar belangrijkste voor mij is dat de rechter -om welke reden dan ook- helemaal niets meer wilde. Nogmaals dat is zeer ongebruikelijk. Dit kan echter in hoger beroep worden rechtgetrokken.

De regel is dat stukken voor een zitting in een bodemprocedure (zo'n zitting heet 'comparitie van partijen') uiterlijk veertien dagen voor de zitting moeten zijn ingediend. Zeker als de wederpartij zich keurig aan de regels houdt, komt het soms voor dat de rechter documenten die pas op de zitting voor het eerst wordt ingeleverd, niet meer in behandeling wil nemen.

Ik begrijp dat u te laat met allerlei bewijsstukken bent gekomen. Het is voor mij op basis van uw informatie niet goed na te gaan waarom u de documentatie niet eerder hebt aangeleverd.

Natuurlijk is het voor mij niet mogelijk om een inzicht te geven in uw kansen in hoger beroep, en ook niet of uw advocaat een fout heeft gemaakt. Ik adviseer u om een kopie van het dossier aan een andere advocaat te overhandigen, zodat die kan nagaan of het dossier - binnen de grenzen van de vrijheid die elke advocaat nu eenmaal heeft bij het behandelen van een zaak - op de juiste wijze is behandeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag