Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


wij hebben in 1999 een huis met schuren gekocht. onlangs hebben wij op 1 van de schuren een vergunning gekregen om er een atelier in te realiseren. nu zijn er bezwaren van buren binnen gekomen. zij vragen de bouwvergunning van de schuur in te zien. deze vergunning is ooit afgegeven, maar de gemeente kan die niet vinden. er zijn dingen zoek uit een bepaalde periode. wat nu?

Het lijkt mij dat dit een zaak van de gemeente is. Of heeft de gemeente u er op aangesproken?

Beoordeel dit antwoord:

Ik acht het zeer vreemd dat er helemaal niets terug te vinden is. Al vele tientallen jaren wordt gebruik gemaakt van een vergunningensysteem. Daarnaast is er een papierenarchief welke veelal in de loop der tijd is gedigitaliseerd.

Daarbij is het uiteraard aan de bouwer om zelf een eigen archief exemplaar te behouden.

Wellicht is een WOB (Wet openbaarheid van bestuur) verzoek aan uw gemeente de meest geschikte optie om de gewenst gegevens boven tafel te krijgen.

Verder is het uiteraard de vraag in hoeverre het in het kader van de nu verleende vergunning voor het atelier van belang is of er al dan niet sprake is van een vergunning voor de schuur. Het bevoegd gezag dient te beslissen op de grondslag van de aanvraag, met andere woorden wat aangevraagd is.

Indien de schuur zonder vergunning blijkt te zijn gerealiseerd is het de vraag of daartegen handhavend kan worden opgetreden. Daar spelen meerdere aspecten een rol.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag