Stel vraag

Particulier


als wij een zaak gewonnen hebben en de tegenparty gaat in beroep in dat beroep geven wij duidelijk aan om gehoord te worden zijn ze dan verplicht om ons te horen of kunnen ze daar omheen

Hoor en wederhoor zijn basisprincipes van het recht.
Als de wederpartij in hoger beroep gaat, dan moet dit plaatsvinden door middel van een door de deurwaarder aan u of uw advocaat in de door u gewonnen zaak te betekenen dagvaarding en zult u daarin kunnen lezen hoe en wanneer u kan reageren op het hoger beroep. U zult waarschijnlijk wel verplicht een advocaat moeten inschakelen.
Ook zult u als een zittingsdatum is bepaald, worden opgeroepen en kunnen ter zitting u en uw advocaat uw stellingen ook nog toelichten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wij wilden gehoord worden maar het is toch schriftelijk behandeld kan dat zomaar


Ik stel voor dat u met mij contact opneemt via de direct contact optie van rechtspraak.nl en mij een scan zend van de rechterlijke beslissing waaruit blijkt dat de zaak slechts schriftelijk is / wordt behandeld.
In evidente gevallen kan de rechter beslissen een zaak schriftelijk af te doen. Het gaat dan vaak om kwesties dat beroep te laat is ingediend of het verschuldigde griffierecht niet tijdig is betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag