Stel vraag

Particulier


Wij willen voor meerdere jaren gaan reizen in europa.
Dit willen wij doen met een auto en caravan.
Kunnen wij de auto en caravan vezekeren.
Wij zijn dan uitgeschreven bij de gemeente,
Als dit niet mogelijk is zijn er dan andere mogelijkheden.

U heeft een GBA inschrijving nodig anders bent u 'zwervende' en voor het afsluiten van een verzekering is een postadres voldoende. Bij de gemeente moet u wel aangeven dat u gaat rondreizen.

Je bent wettelijk verplicht je uit te schrijven bij je gemeente als je meer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. Sommige gemeenten hanteren 6 maanden en andere 12 maanden.

Uitschrijven MAG altijd! Daar is geen minimum verblijf in het buitenland aan verbonden, Maar voor de zorgverzekering moet je minimaal 12 maanden in het buitenland verblijven om eventueel onder je verzekeringsplicht uit te kunnen komen!!! (eigenlijk 12 maanden en 1 dag).

Voor nadere info mag u mij direct benaderen, zodat ik u kan verwijzen naar een externe site di e betrekking heeft op uw vraagstelling.

Beoordeel dit antwoord:

Ook een autoverzekering is dan niet mogelijk, u mag geen Nederlands kenteken rijden en ook geen ander buitenlands kenteken als u niet daar woont. Het beste is het regelen van een huurcontract voor een kamer bij een vriend of een briefadres om alle verzekeringen veilig te stellen en fiscaal inzichtelijk ( anders wordt u geacht Nederland metterwoon te hebben verlaten en te zijn geemigreerd , uw AOW wordt ook stopgezet dan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag