Stel vraag

Particulier


Ik zal ff uitleggen wat het probleem is . Het is wel een btje mn eigen fout ,maar vervelende omstandigheden maakte het zo.

Ik heb dus een aardige schuld opgelopen bij de zorgverzekeraar ,ook omdat mijn uitkering een tijdje was ingetrokken en omdat ik een operatie aan het oog heb gehad wat heel mn leven op zn kop heeft gezet. 3 jaar na dato nog steeds een visuele mishandeling elke dag.

Verder zit ik ook met een zieke vader (COPD) die aan een beademingsapparatuur zit en vaak naar de dokter , ziekenhuis moet gaan.

Mijn vader besloot een auto aan te schaffen omdat het echt lastig is om zo de deur uit te gaan . Niet een dure auto ,maar wel eentje met lederen bekleding puur voor de stof waar hij niet tegen kan. COPD is een rotziekte en chronisch.

De auto werd op mijn naam gezet en omdat mn vader niet echt met bankieren kan omgaan, heb ik alles op mijn naam gedaan. Ook ivm betaald parkeren in mn straat . Mijn vader zelf kan niet rijden als hij zo een aanval krijgt of iets dergelijks vandaar dat de auto bij mij bleef. Nu had ik in het verleden ook geld geleend van mn vader wat ik als ware oplos door wegenbelasting en verzekering te betalen.

Het bedrag was nogmaals aanzienlijk , 5000 euro incl die rotverhogingen bij deurwaarders en ik ben nog bezig met een rechtszaak tegen het ziekenhuis die me had geopereerd.

Nu zijn ze afgelopen weekend bij mij thuis gekomen om de auto in beslag te nemen. Ik heb de sleutel maar meegegeven om strafvervolging te voorkomen want ik kon ook gewoon wegrijden. Ik legde uit dat de auto van mn vader was en dat hij het nodig had voor zn ziekte en ik uiteraard zn chauffeur. Zij leefde een btje mee ,maar stonden erop de auto mee te nemen,tenzij ik een betaling van 2500 euro zou doen ,waar ik dat geld voor een wagen van 700 euro zou moeten vandaan halen mag joost weten.

Wat kan ik het beste doen? Ik ga sowieso minimaal 10 man sturen naar de executieverkoop om de auto terug te krijgen ,maar ik ben ook bereid om de deurwaarder een voorstel te doen met een aanbetaling van 1000 euro. Ik wil het nog niet aanbieden ,want ik ben gewoon bang voor een nee.Ik kan ze ook zeggen dat ik een nieuwe auto voor dat geld haal weliswaar op iemand anders zn naam ,maar willen ze dat dan vraag ik me af. Wat is jullie advies in deze ?

Het is gewoon van levensbelang dat de auto terugkomt ,voor mn vader .

U zou de €1000 kunnen voorstellen als blijk van goede wil, en daaraan een betalingsregeling te treffen, mits uw inkomsten dat kunnen garanderen. Ook kan u een verzoek indienen dat de auto om medische redenen van noodzakelijk belang is en zo het beslag te laten opheffen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag