Stel vraag

Particulier


de rechter heeft in januari uitspraak gedaan na dat wij hadden gevraagd om minder alimentatie te hoeven betalen aan de ex van mijn partner.
Het bedrag is toen iets naar beneden gebracht.
Nu is het inkomen van mijn partner dit jaar weer minder geworden en willen we dus in januari wederom naar de rechter. Maar kunnen we dit zonder advocaat doen, (afgelopen januari zijn alle stukken door zowel de tegenpartij als ons aan de rechtbank geleverd).
En zo ja, hoe doen we dat dan?

Is er ook jurisprudentie dat een rechter beslist dat de alimentatie plicht eerder dan na de wettelijke12 jaar mag stoppen.

U dient ook nu weer een advocaat in te schakelen.

Alleen in bijzondere (wijziging van) omstandigheden zal de rechter de alimentatietermijn verkorten. Denkt u aan het geval dat de alimentatiegerechtigde redelijkerwijs in staat is om zelf structureel in diens onderhoud te voorzien of op termijn / in stappen geacht kan worden dit weer te kunnen. Let op het gaat hierbij echt om uitzonderingen en zeker niet om regelmatig voorkomende gevallen.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft hier inderdaad de bijstand van een advocaat voor nodig. Als u via de contactknop bij dit antwoord rechtstreeks contact met mij opneemt, dan kan ik mijn contactgegeven geven en u verder helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag