Stel vraag

Particulier


Deurwaarder legt beslag op loon van mijn partner terwijl wij onder huwelijkse voorwaarden zijn gehuwd. Ik heb een scan van dit document gemaild naar de deurwaarder en deze beroept zich nu op dat ik documenten moet overleggen over de jaarlijkse onderlinge verrekening. Is dit verplicht. In het document staat duidelijk dat dit per jaar na een jaar vervalt. Dit is bedoeld voor iets tussen de partners toch?

Het lijkt er op dat de deurwaarder via slinkse weg er achter probeert te komen of u een opeisbare verrekeningsvordering heeft op uw partner. Indien uit de aan u gevraagde stukken blijkt dat dit het geval is, dan kan de deurwaarder op deze vordering beslag leggen. Echter van u als schuldenaar kan niet worden verwacht dat u de deurwaarder objecten aanreikt waarop hij vervolgens ten behoeve van uw schuldeisers beslag kan leggen.
Let op de deurwaarder zou wel beslag kunnen op alle schulden die uw partner aan u heeft. Uw partner zal vervolgens dan zelf aan de deurwaarder moeten aangeven of en zo ja welke schulden aan u hij heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus er rust geen verplichting op het aanleveren van deze gevraagde stukken als ik het goed lees? Mocht het dan toch zo zijn dat er beslag is gelegd, dan moet deze worden teruggedraaid door de deurwaarder. Ik vond het al een vreemd verhaal. De deurwaarder zou dit uit eigenoverweging moeten doen, daar hij er van op de hoogte is. Ik zag op "good old Google" al een dergelijke tucht rechtzaak tegen een deurwaarder die hiervoor ook is veroordeeld. Wellicht de volgende stap voor mij om te nemen..


Klopt. U hoeft als schuldenaar geen beslagobjecten aan te wijzen aan de schuldeiser of diens deurwaarder.
Overigens het is aan uw partner om actie tegen de deurwaarder actie te ondernemen. Immers er is op zijn loon beslag gelegd, niet vanwege vanwege zijn schulden, maar vanwege uw schulden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag