Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Twaalf weken later geen bericht. Hierop heb ik een in gebreke stelling gestuurd met twee weken respijt. De derde week vond er een hoorzitting plaats. Daarna kreeg ik een schrijven dat de commissie mijn bezwaar voorlopig heeft aangehouden. Wat betekent dit en wat voor gevolgen heeft dit voor de ingebrekestelling ?

De vraag is wat onduidelijk. In welk kader is bezwaar gemaakt. Wanneer is de in gebreke stellling ingediend. Was de gemeente op dat al in gebreke gebleven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het bezwaarschrift was tegen het besluit van de gemeente voor 4 uur PGB per week. In de ontvangsbevestiging stond dat ze binnen 12 weken een beslissing zouden nemen. Deze termijn is overschreden en daarop heb ik een in gebreke stelling gestuurd, waarin de gemeente nog twee weken kreeg om een beslissing te nemen. Hierop kreeg ik een uitnodiging voor hoorzitting die gepland stond nadat die twee weken verstreken waren. Na de hoorzitting kreeg ik een paar dagen later een brief dat de zaak door de commissie aangehouden werd.


Ik weet niet precies hoe dat met de pgb precies is geregeld, maar het lijkt er op dat de gemeente binnen de twee weken heeft gereageerd. Als ze nu meer tijd nodig hebben zullen ze dit moeten motiveren en een redelijke termijn moeten noemen waarop ze wel zullen beslissen.
Mochten ze dit niet doen dan kunt u volgens mij inderdaad recht doen gelden op een vergoeding. Ook kunt u bij de bestuursrechter beroep aantekenen omdat de gemeente niet op tijd heeft gereageerd. Let op, dit kost wel geld.
Overigens adviseer ik u iemand te zoeken die meer van deze materie afweet. Ik weet daar te weinig van.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag