Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever komt 1 1/5 maand nadat ik ontslag heb genomen mij vertellen dat ik min uren heb staan die er voorheen niet waren in het systeem. De min uren komen ook van vorige jaar (2015) tussen januari en april.
Ik was hierna zwanger en heb Arbeid therapeutisch gewerkt en hierna met zwangerschapsverlof tot januari 2016. Dit is nu ingehouden op mijn laatste salarisstrook. Ondertussen heb ik een bezwaarschrift ingediend, omdat ik het hier niet mee eens ben. Wat moet ik nu doen en wat zijn mijn rechten en plichten.

Afhankelijk van uw CAO vervallen of blijven minuren. Op basis van de CAO Horeca worden deze uren aan het eind van het jaar kwijgescholden. Ik adviseer om het contract en de afspraken in de beroepgroep na te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik val onder het CAO van jeugdzorg en kan hier niks specifieks over vinden...alleen het volgende:

De werkgever moet een voorlopig jaarrooster maken, waarvan hij de definitieve roosters afleidt. Het definitieve rooster ontvangt de werknemer minimaal twee weken voordat het rooster begint. De werknemer mag per dag maximaal 1 gebroken dienst hebben, tenzij de werknemer het goed vindt dat hij meer dan 1 gebroken dienst per dag heeft.


Ik vraag het na bij de FCB.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag