Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


In 2006 en 2007 heeft een Overheidsorgaan verzuimd premie in te houden op mijn pensioen. In 2010 komen ze met een naheffing die qua periode en bedrag niet klopt, Ondanks mijn waarschuwingen komen ze in 2014 met een dwangbevel met hetzelfde foutieve bedrag. Na een brief mijnerzijds aan de rechtbank trekken ze de vordering over 2006 terug. De vordering over 2007 blijft bestaan, als een soort restbedrag. Nu in 2016 krijg ik een herberekening over 2006. Of ik maar gelijk wil betalen, anders gaan ze opnieuw naar een deurwaarder.
Mijn vragen:
-Kan dat zomaar? is hier geen sprake van verjaring, of tellen fouten in de vordering niet mee? Pas in 2016, 10 jaar later dus, komt een herberekening.
-Kan een gedeelte van een dwangbevel worden teruggetrokken, terwijl het andere gedeelte blijft staan, met alle extra kosten? Het is steeds gepresenteerd als een geheel.

De ingetrokken vordering maakte dus geen deel uit van de eis in verband met vermindering van eis. Dan geldt dat indien steeds gestuit de vermeende vordering nog afdwingbaar is immers na 2014 zal de nieuwe verjaringstermijn 2019 zijn. Ik wil het wel even bestuderen voor u om zeker te zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie, maar ik begrijp het niet helemaal. Kort gezegd: is de verjaringstermijn niet afhankelijk van een correcte omschrijving en een correct bedrag? In 2014 klopte dat niet. Pas nu in 2016 is dat eindelijk gecorrigeerd, 10 jaar na datum. Verder wacht ik op uw antwoord, als u het bestudeerd heeft. Nogmaals, erg veel dank. Het valt niet mee om in het buitenland in Nederland je recht te behalen.


Wat vast moet komen te staan is dat men een vordering op u heeft, de hoegrootheid daarvan niet precies. Wel moet de schuldeiser voorkomen dat de vordering verjaart. Hiertoe moet hij zich uitdrukkelijk en ondubbelzinnig uitspreken dat hij de vordering zal innen. De verjaring is 5 jaren. Het heikele punt hier is dat de vordering is ingetrokken , dat heeft men niet voor niets gedaan want nu het is opeisbaar mits gestuit. Ik heb documenten nodig om het echt zeker te weten, deze kunt u mij sturen nadat u direct contact hebt gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag