Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


I woon op de begane grond van een portiekwoning in een straat waar er geen voortuinen zijn. De stoep loopt dus gewoon tot onder onze ramen en tot de drempel van onze voordeur.

Aan de overkant van de straat hebben meerdere bewoners grote betonnen plantenbakken langs hun gevel geplaatst, vermoedelijk om een soort buffer te creëren voor de deur en raam.

Mijn vraag is eigenlijk of dat toegestaan is? Wij overwegen namelijk om hetzelfde te doen.

Wat wij ook overwegen en waarvan ik nergens kan vinden of het mag, is om een fietsbeugel voor onze raam te plaatsen (van de type die i.p.v. een stoeptegel komt en waar de voorwiel in gaat.
Verder op de stoep worden namelijk stapels fietsen gestald, wat allereerst niet heel geordend oogt, en niet heel praktisch is.

Voor de duidelijkheid, zowel plantenbakken als fietsbeugels zullen de stoep niet minder breed maken dan hij op dit moment is door de gestalde fietsen en brommers (er zullen nog steeds twee rolstoelen langs elkaar én langs de fietsen moeten kunnen), maar deze zullen wel meer "permanent" ogen dan gewoon een paar fietsen op elkaar tegen de gevel.
Natuurlijk zullen wij, wanneer wij verhuizen, alles terug in het originele staat brengen.

Komen wij problemen tegen, zullen wij deze dingen doen?

De stoep is openbaar gebied en waarschijnlijk eigendom van de gemeente. U zult dus er van uit moeten gaan dat u alleen de stoep mag gebruiken voor de plantenbakken of fietsklem als de gemeente daarmee akkoord is. Dat uw overburen plantenbakken plaatsen, betekent niet automatisch dat dit mag of is gebeurd met goedkeuring van de eigenaar en/of gemeente.
Kortom als u zonder toestemming van eigenaar/gemeente de stoep gebruikt voor plantenbakken/fietsklem, dan moet u er van uitgaan dat dit niet mag en dat daar tegen kan worden opgetreden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag