Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij hebben een chalet op Eigen grond waar wij een heel jaar mogen recreƫren, mijn vraag is waarom mogen we daar dan niet permanent wonen. Volgens de gemeente kunnen wij ons daar niet inschrijven.

Dit houdt verband met het bestemmingsplan, daarin is opgenomen dat de grond een recreatieve bestemming heeft en dat permanente bewoning niet is toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij hebben een krantenartikel van een gerechtelijke uitspraak liggen op een die bewoners van een park in Brabant hadden aangespannen, geldt zo'n uitspraak dat ze permanent in hun vakantiewoning mogen wonen dan niet landelijk


Indien de omstandigheden gelijk zijn kunt u daar een beroep op doen. In een recent geval oordeelde de rechtbank inderdaad dat een gemeente permanente bewoning niet kon verbieden omdat er jarenlang een gedoogbeleid was geweest. Indien er voor het park waarop uw chalet staat een gedoogbeleid is geweest kunt u een beroep op die uitspraak doen. Het kan zijn dat u op een andere uitspraak doelt, want er zijn nogal wat uitspraken over dit onderwerp, bij een aantal gevallen wordt permanente bewoning toegestaan, maar lang niet in alle gevallen. Dit hangt af van meerdere factoren, naast het bestemmingsplan kunnen er kettingbedingen, kwalitatieve verplichtingen of erfpachtvoorwaarden zijn waaraan u en/of de beheerder van het park gebonden is, een rechter betrekt al deze zaken in zijn uitspraak en kijkt daarnaast naar de feitelijk omstandigheden (gedoogbeleid ja/nee etc).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag