Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Rondom mijn inschrijving aan een hogeschool zijn een hoop problemen geweest. In het kort zal ik de situatie omschrijven met de belangrijkste zaken.

Ooit ben ik aan een andere hogeschool begonnen na het behalen van een 21+ toets. Na het behalen van deze toets was ik toelaatbaar aan deze hogeschool.

Door omstandigheden heb ik mijn eerste jaar niet weten te behalen. Afgelopen jaar heb ik het besluit genomen om opnieuw aan dezelfde studie te beginnen, maar dan aan een andere hogeschool.

Deze hogeschool heb ik telefonisch op de hoogte gebracht van mijn behaalde 21+ toets. Dit was verder geen probleem. Ook ben ik in mei langs geweest waarin ik alles opnieuw uitgelegd heb. Hier waren verder geen problemen.

Na in september gestart te zijn, kreeg ik na 2 weken geen toegang meer tot de digitale leeromgeving. Ik kon nergens meer op inloggen. En had dus geen toegang tot alle stof.

Vervolgens heb ik contact opgenomen met de administratie om te vragen wat er speelde. Deze mevrouw vertelde mij het volgende: 'het spijt me om te zeggen, maar je bent met jouw eerder behaalde 21+ toets op een andere hogeschool niet toelaatbaar hier'.

Hier was ik even stil van.

Ik heb op dat moment direct verteld dat ik op eerdere momenten ( telefonisch, per mail en op afspraak ) nooit op de hoogte ben gebracht van deze regel.

Ik moest maar een mail sturen naar de examencommissie om te kijken wat zij voor mij konden betekenen. Hier gingen ook nog 3 weken overheen.

Uiteindelijk heeft de examencommissie besloten om mij toch toe te laten.

Het probleem is echter dat ik door deze ongeregeldheden weken lang geen toegang heb gehad tot de schoolsystemen en niet deel kon nemen aan tentamens.

Wel werd er netjes € 1984,00 afgeschreven van mijn rekeningnummer.

Is er een manier om hier enigszins in gecompenseerd te worden?

Door laksheid van de school heb ik 4 toetsen niet kunnen maken, waar het nog maar de vraag is of ik deze mag herkansen. Verder is er nooit meer iets gecommuniceerd naar mij over het probleem.

Wat betreft de herkansingen denk ik dat u terecht moet bij de examencommissie en een beroep doet op de hardheidsclausule. Voor wat betreft de opschorting van alle andere diensten en het geld dat u ervoor betaald hebt; dat wordt een lang juridisch traject vrees ik. Bezien moet worden wie er een fout heeft gemaakt, of dit ook bewijsbaar is. Daarnaast moet ook uitgezocht worden of u recht hebt op compensatie. Heeft u geen problemen gehad met DUO? Klopt het dat u 5 weken lang ben uitgesloten geweest?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is tot op het moment dat ik gebeld heb met de administratie nooit uitgesproken dat ik niet toelaatbaar was. In mail gesprekken tussen mij en de hogeschool staat ook dat ik toelaatbaar ben. Verder heb ik geen problemen gehad met duo omdat dit altijd voor 1 oktober geregeld moet worden. In totaal heb ik dus 3,5 weken geen toegang gehad tot alle systemen en in totaal 3 toetsen gemist.


Indien u geen problemen hebt met DUO over het recht op stufi en ov denk ik dat u het beste in contact kunt blijven met de examencommissie om zo veel als mogelijk in te halen en desnoods dat men u hiervoor extra tijd gunt, het is waarschijnlijk verder de moeite van een proces niet waard.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag