Stel vraag

Particulier


Heb mijn buurman €2500 geleend, contractueel door hem en mij ondertekend. Hij kan en/of wil nu niet terug betalen, hoe nu verder zonder dat ik geld verlies.

Groetjes van .....

U kunt als u een incassoprocedure tegen uw buurman wilt gaan starten, hieraan voorafgaand conservatoir beslag leggen op bezittingen van uw buurman. Dit kan soms op zich al een middel zijn om uw buurman tot betaling te bewegen.
Aan procederen en beslaglegging zijn wel kosten verbonden en als uw buurman geen verhaal biedt, bestaat altijd wel een risico dat u uw lening en kosten maar deels of zelfs in het geheel niet betaald zult krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Het is uw buurman dus ik denk dat hij niet kan terugbetalen en wel wil , er is immers een schuldbekentenis. In dit geval denk ik dat u hem in een brief duidelijk uiteen moet zetten dat hij gehouden is het geleende terstond terug te betalen , nu een termijn ontbreekt en dat hij daarmee al in verzuim is geraakt. In die brief kunt u hem een betalingsregeling voorstellen. Houd u ook de termijnen van verjaring in de gaten ( 5 jaar) Ik kan u helpen met het opstellen van de brief zodat het ook juridisch goed is.

Beoordeel dit antwoord:

U doet er goed aan om uw buurman een brief te sturen, waarin u hem sommeert tot terugbetaling van het geleende bedrag binnen een redelijke termijn. Laat hij dit na, dan kunt u in overweging nemen om gerechtelijke stappen tegen hem te ondernemen. Desgewenst ben ik graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag