Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik ben een vrouw en verlaten in 2005 door mijn toenmalige echtgenoot. Hij had een hoog inkomen, ik op het moment van verlating geen inkomen meer. We hadden een eigen woning, beleggingen etc. Na verlating werd alimentatie vastgesteld en mocht ik in de woning blijven tot 1-5-2010. De alimentatieverplichting was afgelopen per januari 2010. Ik heb sinds 2008 een bijstandsuitkering.
Mijn ex ging in de woning toen ik de woning verliet, 1-5-2010 dus. In 2015 is me een boedelscheiding opgedrongen, met o.a. verkoop van de woning aan mijn ex. Ik ontving niets uit de boedel.
Gezien mijn ingewikkelde financiele situatie heb ik sinds 2005 veel problemen met de gemeente, belastingdienst en andere overheid. Hierdoor heb ik beneden het bestaansminimum moeten leven.
Nu heb ik nog steeds een groot probleem met de belastingen. Mijn aangiften zijn door verschillende personen opgesteld, iedere keer een andere methodiek. Veel belastingadviseurs hadden niet de juiste kennis in huis. Ik weet zeker, dat er grote fouten gemaakt zijn en ik derhalve nog iets te vorderen zou kunnen hebben. Het uitzoekwerk is echter tijdrovend en ik heb slechts een bijstandsuitkering.
Ik heb onlangs aangifte 2015 gedaan met hulp van een vrijwilliger van een ouderenbond. Hier is nu een definitieve aanslag opgevolgd, met mogelijkheid tot bezwaar vóór 18 november a.s. Ik weet, dat de aangifte niet volledig is.
Tot wie zou ik me kunnen wenden om de aangifte 2015 correct ingediend te kunnen krijgen en de aanslagen 2005 t/m 2014 opnieuw te beoordelen en eventueel waar mogelijk te corrigeren? Dit alles vanwege mijn uitkering tegen een geringe kostprijs.
Het liefst krijg ik hulp van iemand, die én belastingrecht én bestuursrecht én familierecht heeft gedaan, vanwege de koppeling tussen alimentatie, belastingdienst en sociale dienst. Indien dit niet mogelijk blijkt, dan in ieder geval belastingrecht.
Oh ja, ik woon in Zuid-Limburg.

U kunt gewoon een afspraak maken bij de Belastingdienst en dáár helpen ze u gewoon verder met al uw problemen. Veel mensen denken dat de Belastingdienst 'bijt' , maar dat is totaal niet aan de orde. Ze helpen u met raad en daad.

Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn dank voor uw reactie. Echter ik ben niet geholpen met uw advies, want juist de helpdesk van de Belastingdienst heeft 1 aangifte verzorgd en die is waarschijnlijk niet correct.


Dan moet u daar bezwaar op maken, anders accepteert u deze uitslag en vervalt u verder in de problemen. Ook kunt u naar een accountant gaan die uw belastingzaken kan nakijken. Maar gezien uw inkomsten situatie zal dit wellicht een probleem zijn.

In uw geval is het van groot belang dat u uitstel van betaling aanvraagt, om zo uw hele problematiek aan de belasting voor te leggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Om bezwaar te kunnen maken, heb ik redenen nodig en juist daarvoor benodig ik een deskundige zodat ik te weten kom wat de juiste invulmethode zou moeten zijn. Ook gaat het niet om een betaling, maar om een eventuele vordering van mij op de Belastingdienst, zoals ik reeds in mijn hulpvraag schreef. Een accountant zal voor mij niet betaalbaar zijn, vandaar dat ik een hulpvraag hier plaatste, ook omdat ik niet verwacht, dat de Belastingdienst mij zal helpen een vordering op haar te krijgen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag