Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wonen
Wij hebben momenteel een koopwoning en gaan een nieuwe woning bouwen in dezelfde gemeente. Wij verkopen de koopwoning voordat ons huis wordt gebouwd. Voor de periode daartussen zoeken we een huurwoning. In de buurt zijn veel bungalowparken, ook in dezelfde gemeente.
Onze vraag is:
Is het mogelijk om langer dan 6 mnd. in een recreatiewoning te wonen (volgens de site van de gemeente mag dat nl. niet) maar wij gaan dat met de bouw van onze woning waarschijnlijk niet redden.
Moet je dan toeristenbelasting betalen als je woonachtig bent in een recreatiewoning? Wij hebben in tussenliggende periode maar 1 adres dat is van de recreatiewoning. Voor 4 personen toeristenbelasting betalen, een aantal maanden lang loopt behoorlijk op.

Is er een andere mogelijkheid, ik heb iets gelezen over briefadres? Bestaat dat nog steeds en wordt dat geaccepteerd door de gemeente.

25 augustus 2016, 06:47


Over deze vraag heb ik een vervolgvraag, dat postadres mag dat ook in een andere gemeente zijn? Krijg je dan geen problemen met toeristenbelasting?

Ja het postadres kan in een andere gemeente zijn, meestal mag u niet worden ingeschreven op een recreatiepark en is dat ook via het Parkreglement verboden en via het bestemmingsplan, Let op als u kinderen hebt en ontvangt u kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag, dit kan een probleem geven met het houden van een briefadres. Beter is het houden van een woonadres bij familie of vrienden en dat u daar een of meer kamers huurt. U krijgt wel altijd te maken met toeristen belasting .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag