Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn vader heeft mondeling met een vriend van hem afgesproken dat hij voortaan het paard zou verzorgen, vriend was te gehecht aan paard om het te verkopen. Afspraak was dat mijn vader het paard meenam en zou stallen. Voor het gebruik zou geen vergoeding worden betaald. Mijn vader zou (particulier) alle kosten van verzorging voor eigen rekening nemen.

Nadien rijdt ik (dochter) dagelijks op het paard wat mijn vader zou verzorgen. Ook gaf ik het aan het paard en verzorgde het. De kosten hiervoor werden echter wel door mijn vader betaald.

Twee weken geleden schrok het paard op eigen terrein, steigerde het en wierp het mij (de dochter) op grond. Hierbij liep ik letsel op.

Mijn vragen zijn:

1) hoe groot is de kans dat Z, de vriend van mijn vader als bezitter wordt aangemerkt en dus aansprakelijk gesteld kan worden?
2) hoe groot is de kans dat ik mijn vader anders als bezitter aansprakelijk kan stellen

De bezitter van het paard, in dit geval de vriend van uw vader, is in beginsel aansprakelijk voor de schade die het paard heeft veroorzaakt uitgaande van uw verhaal is er geen schuld aan uw zijde. Daarom zou ik de eigenaar van het paard dus de vriend van uw vader aansprakelijk stellen.
U als de tegenpartij aansprakelijk is ook de kosten van rechtsbijstand geheel of deels verhalen. Ik h eb ervaring met dit soort letsel dus als u wilt kan ik u bijstaan om schade te claimen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag