Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een paar jaar geleden is er een medische diagnose gesteld. Deze is toendertijd onjuist gesteld (vind ik). Ik heb via de huisarts een verwijzing aangevraagd om opnieuw door een specialist het opnieuw te laten beoordelen. Allen; is dit dan een second opinion of een verwijzing alsof ik een klacht heb? Zijn er andere mogelijkheden om een diagnose officieel weg te laten halen? Is er bijvoorbeeld een termijn voor hoelang iets geld? of zijn er andere mogelijkheden?
En als de diagnose word 'ontkracht': hoe zit het met het zorgdossier en eventuele andere registers; word het dan weggehaald? en door wie? (welke registers staat het sowieso?)

U spreekt over een aantal jaren, na 3 jaar vervalt de aansprakelijkheidstermijn, in dezen. Het opnieuw laten bekijken van een gestelde diagnose is een second opinion. Mocht deze uitwijzen dat er een andere stelling is, dan wordt dat toegevoegd aan uw dossier.

art. 7: 454 BW verplicht de hulpverlener tot het inrichten en het bijhouden van een patientendossier dat in beginsel gedurende tien jaren, of zoveel langer als redelijkerwijs uit de zorg van een goed hulpverlener voortvloeit, moet worden bewaard. Inmiddels is er op 21 maart 2015 een wetsvoorstel ingediend waarin vastgesteld werd dat het 10 jarig termijn naar 15 jaar is gegaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag