Stel vraag

Particulier


Mijn vader heeft tijdens het wisselen van mijn autobanden schade veroorzaakt aan een van mijn velgen. Hij heeft daarop zijn aansprakelijkheidsverzekering ingeschakeld, maar die weigeren de schade te vergoeden. Zij geven aan dat op het moment dat de schade veroorzaakt werd, hij de auto “onder zich” had. De opzichtclausule is dan van toepassing.
Indien dat zo is, is dan ook dezelfde opzichtclausule van toepassing in het volgende voorbeeld? Stel ik pak de horloge vast van mijn vader (ik heb deze dus onder mij) en laat deze per ongeluk vallen. Keert dan ook hier de aanspraklijkheidsverzekering niet uit?

Bij opzicht is er sprake van zaken van iemand anders die men om welke reden dan ook onder zich heeft om die zaken te gebruiken, te bewaren, te bewerken, te behandelen, enz. Bij opzicht gaat het dus om zaken die aan de zorg van een ander zijn toevertrouwd of die hij op een andere wijze onder zich heeft genomen en waarover hij tot op zekere hoogte de feitelijke macht uitoefent. Als schade aan goederen die uw vader onder zich had dan is het standpunt van de verzekeraar voor u helaas juist.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw antwoord!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag