Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb waterschade door onze bovenbuurman,
Hij is heel veel weg naarhet buitenland nu alweer drie maanden, en heeft daar ook een woningen, Ondertussen liep het water gisteren langs onze ramen en staat onze ingebouwde kast vol schimmel.
Volgens hem komt het gewoon door erge regen buien. Volgens ons door zijn dak.
Zijn keuken staat blank en ik heb foto's en gefilmd, de regen drupt in zijn kruidenpotjes.
Ik heb het nu al twee keer laten witten door mijn inboedelverzering met een eigen risico. Hij woont boven een poort en zijn keuken is boven ons huis, je ziet ook vocht vlekken in de poort
Ik heb het nu al twee keer laten witten door mijn inboedelverzering met een eigen risico.Dit kan ik toch niet blijven doen?

Ik raad u in een dergelijk geval aan uw bovenbuurman op enige wijze op de hoogte te stellen van de schade. Ook raad ik u aan het toch maar weer bij uw verzekering te melden, aangezien u verplicht bent de schade zoveel mogelijk te beperken. De redelijk gemaakte kosten kunt u bij zijn verzekering declareren. Ook kunt u een klacht neerleggen bij zijn verzekering vanwege herhaalde waarschuwing om de lekkage te voorkomen. Mogelijk dat hij wordt aangesproken door zijn verzekering wat kan leiden tot verhoging van zijn premie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb al een reactie van hem ontvangen, veel excuses en heel vervelend, (in het Engels buurman is Grieks) maar net uit het ziekenhuis en hij hoopt in December weer in Nederland te zijn. Hij schrk wel van de foto's,.en de video.
Zijn expert dacht dat het niet aan het dak lag, dus deze maar opnieuw bellen met ondersteuning van ons vanwege het taaldillema . Ik hoop dat het goed komt,. volgens mijn verzekering moet ik anders eerst alles voorschieten en dan ons eigen risico bij hem terug halen,.? Hopelijk krijgen we gauw beter weer,..


Ik hoop voor u dat het probleem snel opgelost zal worden. Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag