Stel vraag

Particulier


wij hebben in het koop contract van de woning een aantal punten op laten nemen die de verkoper voor zijn rekening zou nemen en welke voor de overdracht hersteld zouden zijn. Echter heeft de verkoper dit na verschillende pogingen niet naar behoren hersteld en hebben we diverse keren contact gehad. Het betreft een lekkage welke we nu zelf na bijna een jaar zelf hebben laten herstellen. De verkoper is op de hoogte en we hadden een bedrag afgesproken om de aansprakelijkheid af te kopen. Deze deal was bijna rond tot dat men ineens weer kwam dat ze het toch via de rechtsbijstand wilde laten lopen [hier hadden ze al een jaar de tijd voor]

Nu willen wij dit eigenlijk voor de kantonrechter laten komen alleen ben ik benieuwd hoe groot de kans is dat we kunnen eisen dat de kosten voor de rechtzaak door de verkoper betaald moeten worden.

We hebben reeds eerder een aangetekende brief gestuurd en verder is alle communicatie via de mail/sms gegaan aangezien ze de telefoon nooit opnamen.

Uw vraag is niet geheel duidelijk. Ik begrijp deze als een vraag om een procesadvies. In dat geval dient voordat een behoorlijk advies kan worden gegeven, de jurist / advocaat eerst kennis te kunnen nemen van alle relevante stukken.
Indien het advies positief is en u overgaat tot procederen (het lijkt mij dat u de eisende partij zal zijn), zal onderdeel van de eis uitmaken dat de wederpartij in de proceskosten, waaronder eventueel door u gemaakte kosten voor rechtsbijstand wordt veroordeeld. Indien u in het gelijk wordt gesteld, volgt meestal ook een proceskosten veroordeling. Het is wel zo dat de proceskostenveroordeling niet zal zijn gebaseerd op uw werkelijke kosten voor rechtshulp maar op een vast, gestaffeld bedrag, zie ook : https://www.rechtspraak.nl/Hoe-werkt-het-recht/Kosten-rechtszaak/Kostenveroordeling
U kunt mij desgewenst benaderen via de direct contact optie van rechtswinkel.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag