Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan een slachtoffer van een verkeersongeval met als gevolg letselschade en inkomstenderving bij de politie een proces verbaal opvragen?

Politie geeft aan dat dit alleen via een advocaat kan???

Valt dit onder de wet openbaarheid van bestuur?

Dit antwoord wordt regelmatig door de politie gegeven. In principe kunt u ook zelf via het formulier van de Stichting Processen Verbaal een proces verbaal opvragen. Dit kost u € 8,40. Meer informatie en een aanvraagformulier vindt u op http://www.stichtingpv.nl/aanvragen.

Overigens adviseer ik u bij letselschade weldegelijk een letselschadespecialist (jurist / advocaat) in te schakelen. Deze kan u helpen bij de beoordeling van de aansprakelijkheid en het verhalen van uw schade (waaronder inkomstenderving). Bij letselschade is het vaak ook belangrijk dat er een medisch adviseur wordt ingeschakeld zodat de aard en de ernst van het letsel in kaart wordt gebracht en er gekeken kan worden naar eventuele toekomstige risico's voor wat betreft het letsel.

Het inschakelen van een letselschadespecialist is voor u vaak kosteloos. Als aansprakelijkheid komt vast te staan, dan moet de wederpartij deze kosten dan betalen. En een eerste intake is vaak sowieso kosteloos en vrijblijvend.

Als u dat wenst help ik u graag verder. U kunt dan rechtstreeks contact met mij opnemen.

Ik wens u veel beterschap toe en hoop dat u snel herstelt!

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig en volledig herstel.

Het opvragen van een proces verbaal valt niet onder de wet openbaarheid bestuur. Het betreft namelijk geen bestuurlijke aangelegenheid bij een bestuursorgaan en een proces-verbaal bevat privacy gevoelige informatie.

In Nederland is geregeld dat de politie haar proces verbaal digitaal opstuurt naar de stichting processen verbaal. Normaal gebeurt dat binnen drie maanden na het ongeval. Iedere belanghebbende kan daar het proces verbaal opvragen. Als er twijfel is of iemand belanghebbende is dan wordt het niet toegestuurd. Voor meer informatie kunt u kijken op de site http://www.stichtingpv.nl.

Ik heb ruime ervaring met dit soort zaken. Als u wilt kan ik u verder bijstaan. Mijn kosten kan ik declareren bij de verzekering als de tegenpartij aansprakelijk is en dan kost het u dus niets.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag