Stel vraag

Particulier


Ik heb een vraag over mijn woonlasten beschermer verzekering (de warrentie groep) die bijna 10 jaar geleden, op 1 maand na, is afgesloten bij mijn IE en Gee hypotheek. Deze verzekering is destijds in 1 keer afgekocht en heb deze maand voor de eerste keer in bijna 10 jaar een schrijven van hun gekregen dat ik nu de verzekering maandelijks kan gaan betalen. Ik heb contakt opgenomen met "IE en Gee" en zij konden mij geen polisblad toesturen van deze verzekering.
Ok dan!
Nu was ik in December 2013 ontslagen en heb ik 1 jaar in de ww gezeten. Ik was destijds niet meer bewust (tot deze maand) dat ik in 2006 zo'n verzekering heb afgesloten bij mijn hypotheek ...wat blijkt een verzekering bij "de warrentie groep" voor een arbeidsongeschiktheids verzekering waar ik dus ook ben verzekerd voor als ik in de ww terecht zou komen! Ik heb the warranty gebeld en mijn situatie uitgelegd en zij hebben mij aangeraden een schadeformulier in te vullen om aanspraak te kunnen maken op een uitkering. Ik heb deze dan ook ingevuld met alle benodigde info mijn kant.

Mijn vraag is dan
- 15 December 2016 loopt deze verzekering ten einde, kunnen zij, aangezien zij aangeven dat de behandeling van mijn aanvraag minimaal 4-6 weken kan duren zij een reden hebben, omdat ik overweeg vanaf 16 December het contract niet wens te verlengen en zij dus zeggen, geen verlenging van de contributie geen recht meer op hun diensten/service?
- En kunnen zij zich beroepen op verjaring?

Ik heb uiteraard al internet geraadpleegd op "the warranty group" en gelezen dat zij er alles aan zullen doen om maar niet te hoeven uitkeren!

Klacht indienen bij bv het Verbond van Verzekeraars zal niet werken aangezien zij niet zijn aangesloten!

T.a.v.uw eerste vraag hangt dat allereerst af van de algemene polisvoorwaarden. In beginsel kunnen zij zich niet op het standpunt stellen dat u niet meer verzekerd bent als de polis niet wordt verlengd. Wanneer u binnen de dekkingsperiode (inkomens)schade hebt dan dienen zij daarvan uit te gaan.
Ik begrijp dat u nog steeds verzekerd bent, ondanks dat de polis was afgekocht(?). In dat geval is er geen sprake van verjaring. Indien u premie betaald hebt voor de verzekering, ook in 2013, dan heeft u als aan alle voorwaarden voldoet recht op een uitkering. Dit moet blijken uit de polisvoorwaarden. Wellicht kunt u daar nog om vragen. Komt u er samen verder niet uit dan kunt u mij een privebericht sturen om te bezien wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie!

De polisvoorwaarden die ook op internet staan
(http://www.polisvoorwaardenonline.nl/docs/polisvoorwaarden/postbank/schade_particulier/wonen/582682659voorwaardenwoonlastenbeschermer161006.pdf) is mij toegestuurd door de bank maar helaas spreek ik niet geheel de taal die daarin gesproken wordt :( en mijn vraag is eigenlijk dan ook of zij zich kunnen beroepen op het feit dat ik pas na bijna 3 jaar aanspraak wil maken op deze uitkering?

Maar stel als ik dus binnen de dekkingsperiode, ook als dit bv 11 December van dit jaar zou zijn, bericht zou krijgen van het uwv dat er of ww of arbeidsongeschiktheid is toegekend aan mij, ik aanspraak kan maken op deze verzekering en bij deze dan de Woonlastenverzekering met als Verzekerd risico; Arbeidsongeschiktheid of Onvrijwillige werkloosheid. Of zou je dan voor de zekerheid vanaf de 15de December de maandelijkse incasso door kunnen laten lopen aangezien zij nu aangeven op het "verlengings" formulier/contract dat vanaf die datum deze maandelijks opzegbaar is.

De verzekering is destijds in 2006 voor 10 jaar in 1 keer betaald tot 15 December van dit jaar.


Uit de polisvoorwaarden moet blijken dat u bij aanspraak op een uitkering binnen een bepaalde periode moet melden. Als u recht hebt op een uitkering van het UWV dan krijgt u die uitkering anders de uitkering door de woonlastenverzekering. Het is voor mij lastig om dit te beoordelen. Om een eventuele uitkering veilig te stellen is het wellicht denkbaar dat u de polis na 15 december laat doorlopen, maar nogmaals moet dit blijken uit de voorwaarden. Neemt u anders direct contact met mij op via een privebericht om dieper in te gaan op uw zaak. Klikt u hiertoe op de link bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag