Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wij willen met een vijftal huurders in een appartementencomplex van 10 appartementen een traplift aanleggen. We richten daarvoor een Vereniging op van eigenaren van de traplift. De traplift wordt in een gemeenschappelijke ruimte geplaatst( het trapportaal). Valt de aansprakelijk- heid van eigenaren en gasten die van de traplift gebruik zullen maken onder een particuliere aansprakelijkheidsverzekering? En zo niet, (hoe) is een dergelijke aansprakelijkheid wel te verzekeren?

Daar het hier gaat om een 'gemeenschappelijke' bent u verplicht bij elke ingang een bordje te hangen met "betreden op eigen risico". Mochten er ongelukken gebeuren dan bent u volledigheidshalve aansprakelijk. met een regres vordering aan de installateur van de traplift. Wel heeft u een zorgplicht dat een ieder veilig gebruik kan maken van deze traplift.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De vraag was eigenlijk: valt deze aansprakelijkheid onder de WA particulier? Mijn verzekering wil dat niet dekken onder deze noemer omdat het geheel niet in de privé wonign staat.


U moet een WA verzekering voor een VvE aanvragen, omdat u te maken heeft met de traplift in VvE vorm. Al het overige wat ik u heb medegedeeld is omdat u gebruik maakt van een 'gemeenschappelijke ruimte'.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag