Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb particulier een auto gekocht, ik heb zo veel mogelijk onderzoek vooraf gedaan mbt deze auto geschiedenis via internet en een sms dienst. Ik hoopte de rest vd informatie te krijgen vd verkoper. De verkoper heeft zo veel gebreken verzwegen dat de auto eigenlijk niets meer waard is. Aangetoond kan worden dat de vorige eigenaar op de hoogte moet zijn geweest omdat de verwijderde koppaking tijdens reparatie volgens de monteur nog geen jaar oud was. Vorige eigenaar had de auto ruim drie jaar, hij had dus zelf de koppaking laten vervangen en heeft de auto vervolgens kapot aan mij doorverkocht. Kan ik hier iets mee juridisch?

De verkoper moet zoveel mogelijk mededeling doen over de status van de auto. U geeft aan dat de verkoper bepaalde zaken heeft verzwegen. Als blijkt dat er als gevolg daarvan gebreken zijn aan de auto dan kunt u de verkoper aansprakelijk stellen daarvoor. Wel moet u het een en ander kunnen aantonen. Ik raad u aan de verkoper schriftelijk mede te delen hiervan om reparatie binnen een redelijke termijn te verrichten. Mocht u er samen niet uitkomen dan kunt u direct en kosteloos contact met mij opnemen via een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb inderdaad de verkoper de. eerste dag al op de hoogte gesteld van door mij geconstateerde gebreken. Ook heb ik de verkoper per aangeschreven brief voor een keuze gesteld. Daar is niet op gereageerd. Ik kan u deze brief doorsturen als u dat zou willen zien.


Om u zo goed mogelijk te adviseren kunt u mij inderdaad de brief doorsturen door op de link te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag