Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs een tweedehands auto gekocht bij een handelaar. Na een prijs overeen te zijn gekomen werd een contract opgemaakt door de verkoper (standaard BOVAG contract), door beide partijen ondertekend en was de koop gesloten.

Nu kreeg ik een telefoontje van de verkoper dat hij zich bij het invullen van het contract in het bedrag heeft vergist en bij controle blijkt dat het bedrag dat is vermeld op het contract inderdaad lager dan mondeling was overeengekomen. De vraag was om dit contract te ontbinden en het bedrag te corrigeren.

Los van eventuele billikheid, hoe sta ik in mijn recht hierin?

In beginsel is er een geldige overeenkomst tot stand gekomen. Als er sprake is van een kennelijke vergissing van de verkoper t.a.v. het bedrag of het had voor u duidelijk moeten zijn dat er sprake is van een foutief bedrag, dan kan de verkoper het contract ontbinden/aanpassen. Is het verschil tussen de bedragen niet groot dan mag u uitgaan van het originele contract en moet de verkoper zich daaraan houden. Voor meer info mag u desgewenst direct contact opnemen via een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag