Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


goedemiddag,

Onlangs heb ik een auto ongeluk gehad, waarin ik niet de bestuurder maar de passagier was. Hierbij heb ik letsel opgelopen waarbij het herstel nog maanden gaat duren.
Ik vroeg me af hoe het zit met me eigen risico en vrijwillige eigen risico. Het stond namelijk nog op 0,-.
Ik ben door de verzekeraar aangemerkt als Schuldloze Derde.

Allereerst wens ik u een spoedig en algeheel herstel toe.
Als schuldloze derde krijgt u al uw schade vergoed dus ook de letselschade en eigen risico. In ieder geval hoeft u daar niets op toe te leggen. Indien u letselschade hebt dan adviseer ik u juridische hulp in te schakelen van een letselschade expert. Ik kan u daarbij helpen. De te maken juridische kosten worden hierbij ook vergoed door de verzekeraar. Neemt u daartoe gratis en direct contact met mij op via een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:

Ten eerste wil ik u veel sterkte wensen met het herstelproces.

Ongeacht hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren bent u als schuldloze derde niet verantwoordleijk voor het ongeval De aansprakelijke verzekeraar van de auto waar u als passagier in heeft gezeten of van de andere auto is volledig verantwoordelijk voor uw ongeval en zal de financiele gevolgen van het ongeval aan u moeten vergoeden.

U kunt de andere partij aansprakelijk stellen. Dit kunt u zelf doen, maar dat kan ook door een rechtsbijstandsverzekeraar of door een letselschadespecialist gedaan worden.

De verzekeraar zal vermoedelijk u al hebben bericht dat ze de verantwoordelijkheid voor uw ongeval aanvaarden. Naast duidelijkheid over de aansprakelijkheid zal er ook duidelijkheid moeten komen wat voor letsel u heeft opgelopen.

Er zal medische informatie bij uw artsen en/of therapeuten verzameld gaan worden.
Met de medische informatie zal er bekeken worden wat de beperkingen zijn en wat de financiƫle gevolgen daarvan voor u zijn. Dit kan zijn dat u o.a. eventueel niet kunt werken (bij een werkgever of thuis) en dat u rekeningen zoals van de zorgverzekeraar krijgt. De extra onkosten, maar ook eventueel de gemiste inkomsten of extra hulp, zal als gevolg van het ongeval de verantwoordelijke partij aan u moeten vergoeden. Uiteraard bestaat er ook het recht op een vergoeding voor de pijn, smartengeld, betalen.

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u mij of een andere letselschadespecialist hierover benaderen. De kosten van een letselschadespecialist kunnen bij de aansprakelijke verzekeraar verhaald gaan worden en dat hoeft u niet te betalen.

Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn en als u nog iets wil weten dan verneem ik dat graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend dat uw herstel zo lang gaat duren. Hopelijk heeft u niet veel pijn.
Als de verzekering u al erkend heeft als schuldloze derde dan kunt u alle schade verhalen op de verzekering. Dat betreft niet alleen uw eigen risico maar alle medische kosten die u zelf moet betalen. Maar ook bijvoorbeeld kosten voor hulp in het huishouden, gemiste inkomsten en smartengeld. Ik adviseer u om een letselspecialist in te schakelen om u te helpen. Die hebben ervaring met de afwikkeling en weten welke schade ze kunnen claimen. Daarnaast hebben ze een medisch adviseur die ondersteuning kan geven bij de medische beoordeling. De kosten van de letselschadespecialist en zijn medisch adviseur worden betaald door de verzekering. Het kost u dus niets.
Ik heb ruime ervaring met letselzaken. Als u dus hulp nodig heeft neemt u dan gerust met mij contact op. Ik kan dan bij u thuis samen met u bepalen hoe u wilt dat de zaak verder behandeld wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag