Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vorige week vier bloesemremedies online gekocht. Dit is een bederfelijk produkt. Een van de flesjes heb ik geopend waarna ik zag dat er geen houdbaarheidsdatum op het produkt wordt vermeld. Wel staat er in de brief die er bij gegeven is wat de houdbaarheidsdatum is. Ik wil nu alle vier de remedies retoureneren mijn geld terug en ga liever naar de concurrent. Heb ik recht op mijn geld terug van allevier de flesjes ondanks dat een van de flesjes geopend is?

Bederfelijke producten kunnen doorgaans niet geretourneerd worden, ook niet als deze zijn verzegeld en u de zegel verbreekt. Mogelijk kunt u wel geld retour ontvangen van de overige 3 flesjes. u kunt dit navragen bij de onlinewinkel.

Beoordeel dit antwoord:

Ingevolge artikel 6:230p BW heeft u geen ontbindingsrecht bij bederfelijke waar. ( maar ik me vraag me af of dit het geval is) mogelijk kunt u toch twee flesjes terugsturen , de ander is aangebroken na verzegeling).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor de reacties. Echter dit produkt is niet snel bederfelijk, maar is zo´n 10 jaar houdbaar. Het probleem waar ik tegenaan loop is dat de verkoper de houdbaarheid niet op de flesjes zelf heeft gezet. Dus ik weet niet hoe oud het produkt is en daarnaast heb ik ook geen bewijs van hoe oud het produkt is en dat voelt voor mij niet goed. De verkoper handelt in deze niet volgens de wet, nl de houdbaarheid moet op het produkt staan. Ik heb het produkt opengemaakt maar niet gebruikt en daarna zag ik dat de houdbaarheid niet op het flesje stond. Jullie geven beide aan dat bedervelijke produkten niet te ruilen zijn, waarschijnlijk, maar wat zijn mijn rechten gezien het gebrek aan een houdbaarheidsdatum en de verantwoordelijkheid van een verkoper hierin?


Ik vraag me nu even af onder welke hoofdgroep dit valt, maar ik neem aan cosmetica.( richtlijn punt 7) Over houdbaarheid punt 38 .In dat geval ontbreekt de informatie niet omdat het bij het flesje is bijgevoegd, op de verpakking. De houdbaarheidsdatum is overigens niet verplicht als deze meer dan 30 maanden bedraagt.Al deze inofmatie kunt u vinden in o. a artikel 39 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:342:0059:0209:nl:PDF
Het antwoord is dus nee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag