Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb altijd begrepen dat het erf de plek is om werktuigen en goederen op te slaan/te stallen.
Mijn agrarische buurman stalt echter stelstelmatig landbouwwerk- en voertuigen in zijn weiland naast ons. In het vigerende bestemmingsplan staat het volgende strijdig gebruik vermeldt:
de opslag van aan hun gebruik onttrokken voer- of vaartuigen, werktuigen of machines of onderdelen daarvan, verpakkingsmaterialen, bouwmaterialen, bagger en grondspecie, afval, puin, grind of brandstoffen, anders dan in verband met normaal onderhoud of ter verwezenlijking van de bestemming;
Mij is niet duidelijk of er op basis van dit strijdig gebruik nu wel of niet landbouwwerk- en voertuigen mogen worden gestald.

De door u geciteerde bepaling ziet op het stallen van afgedankte werk- en voertuigen en afgedankte materialen, en niet op gewoon in gebruik zijnde werk en voertuigen.
Het is overigens wel de vraag of het gebruik van landbouwgrond toestaat dat hierop werk- en voertuigen worden gestald. De gebruiksbestemming van landbouwgrond zal doorgaans zijn het gebruik ten behoeve van de productie van landbouwgewassen, hetwelk niet valt te verenigen met het gebruik als `parkeerplaats` voor landbouw werk- en voertuigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag