Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In 1976 is er achter onze woning door de gemeente een afzetting geplaatst.
De toenmalige bewoners hebben de afscheiding met de buren tot aan deze omheining door getrokken.
Het is nu dus een totaal afgesloten tuin behorende bij onze woning.
Wij hebben het huis in 2010 gekocht.

Nu blijkt dat er binnen onze afgescheiden tuin een strook grond van de gemeente ligt en dat wij die nu dienen te kopen of te gaan huren.
Er staat nergens niets op papier.
Zelfs in onze koopakte is niets opgetekend over een strook grond.
Als we nu de kadastrale meters opmeten dan wijkt dit 40m2 af van de opgave in de akte of te wel 7%.
Wat raad u ons aan te doen.

Het is dus grond- welke in 76 omheind en willens en wetens de werkelijke eigendomsituatie ( gemeente blijkend uit raadpleging van het Kadaster) - in bezit is genomen voor een tuin. Dit is houden voor zichzelf en mij lijkt dat de situatie is verjaard in 1996 toen de rechtsvordering tot revindicatie of opheffing van de onrechtmatige toestand is verjaard. Hieraan gekoppeld is de verkrijgende verjaring lange termijn en gaat de eigendom over op de bezitter. Er mogen geen andere afspraken hebben gegolden nu en toen, het feit kan worden tegengeworpen aan de gemeente en is vatbaar voor inschrijving in het kadaster dan. Eerst dient er uitgebreid onderzoek naar gedaan te worden en ik adviseer niet met de gemeente te spreken noch iets op papier te zetten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De gemeente heeft ons in april jl een eerste brief gestuurd, daarop zijn wij als bewoners in gesprek gegaan en hebben aangegeven dat wij van mening zijn dat er sprake is van verjaring.
Daarop is gevraagd onze argumenten op papier te zetten.
Dit hebben wij gedaan maar zij wijzen verjaring af omdat wij het in gebruik hebben genomen en niet in bezit . Terwijl wij juist hebben aangegeven dat het door de actie van de bewoners geheel ontoegankelijk is geworden voor derden en dat er in 1976 verjaring is opgetreden.
Dit wordt genegeerd en weggewuifd. Volgens de gemeente hebben zij in april jl de verjaring gestuit door te zeggen dat het hun grond is.


Nee onzin, als het door u, of uw rechtsvoorgangers in bezit is genomen, is het verjaard in 1996. ( dan gaat de eigendom over) echter met moet er wel een beroep op doen, Waarom is de gemeente van mening dat u het in gebruik hebt genomen? Er zijn naar mijn mening namelijk bezitsdaden geweest die naar hun uiterlijke vorm voor derden aangaven dat u ( en de personen voor u) zich als eigenaar opstelde , bijvoorbeeld doordat de grond is omheind of afzget, het weren van derden, tot slot het gebruik als tuin voor uzelf en de onderhoud. Onderhoud plegen op zichzelf is echter onvoldoende, er moet meer aan de hand zijn geweest.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inderdaad, het gaat om een 5 tal woningen. De gemeente heeft absoluut geen correspondentie over het plaatsen van het hekwerk en waarom dat dan 2 meter uit de tuinen van de aanwonende is gezet.
Ook niet dat de grond gebruikt mag gaan worden of iets dergelijks . Alleen in een brief per april dit jaar .
In deze brief wordt aangegeven dat tijdens de planvorming voor bebouwing in 2015 uit het kadaster is gebleken is gebleken dat er een een strook grond in onze tuin ligt die wij volgens de gemeente in gebruik hebben.
Maar daar dat er nergens iets over vastligt willen ze daar nu anno april 2016 duidelijkheid in scheppen.

Ja u leest dat goed maar wat ooit de reden is geweest weet niemand. het is zo dat de bewoners hun afscheidingen hebben doorgetrokken tot aan de gemeentelijke afrastering en zodanig afgeschermd en ontoegankelijk gemaakt voor de buitenwacht


Lees ik nu goed dat het de gemeente is die de afscheiding te ver in het eigen nadeel heeft gezet? Dat kan dat als een vorm van prijsgeven van rechten worden bestempeld. Vervolgens heeft de buurt het zich verder eigen gemaakt, interessante zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag