Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn neef is enkele weken geleden aangereden terwijl hij rechtsaf een straat inreed en de tegemoetkomende auto linksaf dezelfde straat in. Hij is aangereden en flink gevallen, waarbij zijn fiets over hem heen is geklapt. Hij had een hersenschudding, de fiets was stuk en hij blijkt nu ook iets aan zijn rib te hebben naar aanleiding van de val. De automobilist constateerde dat mijn neef kon opstaan, zei dat het zijn fout was en is weggereden. Een getuige had zijn nummerbord genoteerd, waarmee ze naar de politie zijn geweest. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Mijn neef heeft niet kunnen werken (in de horeca) - zijn baas heeft iemand anders moeten inhuren - en hij werkt nog steeds niet fulltime. De politie geeft de gegevens van de automobilist niet prijs in verband met privacy. In hoeverre kan mijn neef de automobilist aansprakelijk stellen voor gederfde inkomsten etc. en hoe kan hij dat doen, nu de politie de gegevens niet verstrekt?

Op de eerste plaats wil ik uw neef beterschap wensen en ik hoop dat hij snel weer volledig hersteld is.
Als de politie proces verbaal heeft opgesteld kunt u dat opvragen bij de stichting procesverbaal. (http://www.stichtingpv.nl) U kunt op die manier de gegevens van de automobilist achterhalen.

Als letselspecialist kan ik u ook helpen. Ik heb ruime ervaring met het behandelen van letselzaken. Ik kan mijn kosten verhalen bij de verzekeringsmaatschappij zodat uw neef voor mijn werkzaamheden niets hoeft te betalen. Als u mijn hulp wenst dan kunt u rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik vind het vervelend om te horen dat uw neef een ongeval heeft gehad en letsel heeft opgelopen. Ik hoop dat zijn herstel voorspoedig verloopt en wens hem veel sterkte!

Het komt vaker voor dat de politie de gegevens van de wederpartij niet aan het slachtoffer zelf verstrekt. Zij verwijzen dan door naar de advocaat of letselschadespecialist. Die kan via de stichting processen verbaal het politierapport opvragen en de wederpartij voor de schade aansprakelijk stellen.

Omdat uw neef letselschade heeft opgelopen is het sowieso raadzaam een letselschadespecialist in te schakelen, niet alleen om het politierapport op te vragen, maar ook om de aard en de ernst van het letsel in kaart te brengen doormiddel van medische informatie en tevens de schade te berekenen.

Een letselschadespecialist kan daarbij de onderhandelingen voeren met de verzekeringsmaatschappij.

Voor de goede orde: het inschakelen van een letselschadespecialist is meestal kosteloos, de aansprakelijke partij dient deze kosten te vergoeden.

Mocht u dat wensen, dan kan uw neef rechtstreeks contact met mij opnemen voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Ik help hem graag!

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst wil ik uw neef een algeheel en spoedig herstel wensen.

Uw neef kan alle gederfde inkomsten claimen bij de aansprakelijke partij. Omdat er bij een letselschade veel komt kijken als het gaat om inkomensverlies en ander schade, raad ik uw neef aan een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan namens hem de tegenpartij aansprakelijk stellen en de afwikkeling van de schade optimaal verzorgen. De juridische kosten worden hiervan vergoed, zodat het uw neef niets kost.

Als hij (u) besluit om zelf de bestuurder aansprakelijk te stellen, dan kan ik hem een aansprakelijkheidsbrief mailen. Neemt u daartoe direct en kosteloos contact met mij op via een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:

Heel veel sterkte en beterschap gewenst voor uw neef!

Op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet is de automobilist doorgaans volledig aansprakelijk voor de schade als gevolg van het ongeval.
Als advocaat kan ik het kenteken en het proces-verbaal opvragen bij de politie cq. de Stichting Processen-verbaal.
Doorgaans loopt de schade sneller op dan u op het eerste gezicht mogelijk hebt ingeschat.
Ik kan u desgewenst helpen om de wederpartij aansprakelijk te stellen en de schade te verhalen.Ook inzicht in het medisch traject is van belang en oog voor de mogelijke toekomstige schade.
De (advocaat)kosten kunnen doorgaans volledig verhaald worden op de verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag