Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


LS,
Op 17 juli werd er een vraag gesteld op jullie site over pacht:

http://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/26492/mijn-vader-verkoopt-land-aan-mijn-broer-tegen-verpachte-waarde-sinds-twee-jaar-pacht-hij-van.html

In het tweede antwoord van u staat: De erfpacht gaat teniet ingevolge artikel 3:81 BW. Dat komt door vermenging van de erfpacht met het bloot eigendom : ze komen in dezelfde handen na de erfenis.

Nu zit ik met het volgende: Mijn ouders verpachten circa 9,5 hectare grond aan mijn broer. Mijn vader is onlangs overleden. Nu zijn alle kinderen en dus ook mijn broer die pacht mede-eigenaar geworden van die grond. Begrijp ik uit bovenstaande dat dit niet is toegestaan en dat het pachtcontract dus nietig is?

Ik heb de vraag in de link bekeken , Volgens mij bedoelde ik toen dat het pachtcontract teniet gaat voor zover deze is vermengd met bloot eigendom ( dat is is het deel dat uw broer erft ) voor het overige geldt de pacht onverkort. De pachtovereenkomst zou feitelijk moeten worden aangepast als dit betreft agrarische pacht . Uit uw eerdere vraag maak ik op dat het om erfpacht gaat? Ook in dat geval zal deze moeten worden gerespecteerd voor het deel dat uw broer niet aangaat ( maar de overige eigenaren wel)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord.
Als ik u goed begrijp, dan kan mijn broer niet tegelijkertijd pachter en verpachter zijn van dezelfde grond en moet de pachtovereenkomst voor zijn deel aangepast worden, zodat hij geen verpachter meer is.
Zie ik dit goed. Ik hoor graag van u.


Ja dat klopt: indien deze overeenkomst bekend is bij de pachtkamer moet het ook daar worden aangepast .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord.
U heeft mij geweldig goed geholpen.


Geen dank hoor, ik heb u antwoord gegeven in een prive bericht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag