Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij willen een pand kopen waar woon/werkbestemming op rust. Boven wonen, beneden is bedrijfspand. Het bedrijfsgedeelte willen wij prive gaan gebruiken, als opslag. Er komt geen bedrijf in. Mag dat?

Ik verwacht dat het gaat om een bedrijfsbestemming met bedrijfgebonden woning. Dit betekent dat uw insteek waarschijnlijk in strijd zal komen met de gebruiksvoorschriften van het bestemmingsplan. Soms is het mogelijk om een omgevingsvergunning voor afwijkend gebruik te krijgen, maar dan zult u daarover wel contact moeten opnemen met de gemeente waarin het pand is gelegen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In het bestemmingsplan staat het pand vermeld onder 'gemengde doeleinden'. Daarbij staat ook een toelichting/ inhoud van de voorschriften: Garages en Bergplaatsen. Doeleindomschrijving: A. Stalling van voertuigen. B. Bergingen van huishoudelijke aard.
Mag het in dit geval wel?


Ik kan u alleen behoorlijk adviseren op basis van de daadwerkelijke teksten , maar gebruikomschrijving "gemengde doeleinden" wordt vaak gebruikt voor woonhuizen, waarbij naast woongebruik, ook licht bedrijfsmatig gebruik mogelijk is; in de praktij gaat het dan vaak om de garage of aan- bijbouw en met het oog op `kleine zelfstandigenĀ“ of zzp-ers.
In dergelijke gevallen mag de garage of het bijgebouw altijd gewoon ten behoeve van wonen worden gebruikt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag