Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon heeft een keuken gekocht en hiervoor een koopovereenkomst ondertekend.

De afspraken die door de onderliggende partijen zijn gemaakt zijn niet juist op de koopovereenkomst weergeven.

De componenten en de voorwaarden voor het plaatsen van de keuken zijn door de verkoper voorgelezen en onder druk van de sluitingstijd van de zaak en éénmalige aanbieding is er getekend en niet meer na gelezen. De overeenkomst is na ondertekening aan mij zoon verstrekt, hij ging ervan uit dat alles erop stond zoals afgesproken. Naar nu blijkt dus niet. De dikte van het blad is in een code aangegeven op de koopovereenkomst dus hieruit is niet op te maken welke dikte er geleverd moet worden.

Hij heeft recentelijk dus na enkele maanden hierop gereageerd (bij inmeting keuken)dat hij hiermee niet akkoord ging. Hierover is een gesprek gevoerd met filiaalmanager keukenleverancier. (verkoper keuken is overgeplaatst naar andere vestiging, maar kan zich natuurlijk alles herinneren?).

De technische tekening van de keuken is naar meerdere contacten van de zijde van mijn zoon met de verkoper na 5 weken aangeleverd via de mail, de tekening van de aan te leggen leidingen is nooit aangeleverd en ontvangen door mijn zoon.

Fiaalmanager heeft aangeboden de dikte van het keukenblad aan te passen van 4 cm naar 6 cm. Het plaatsen van de keuken zou geheel voor kosten van mijn zoon komen, dit staat natuurlijk niet vermeld in de koopovereenkomst dat deze kosten voor de keukenleverancier zouden zijn. Daarnaast zijn de uitgezochten handgrepen en 2 schappen aan de muur niet in de koopovereenkomst opgenomen. Er was op dat moment van verkoop een aanbieding voor het plaatsen van de keuken voor 1 euro. Dit is volgens mijn zoon niet conform afspraak, ze staan echter niet in de koopovereenkomst.

Het gaat nu een welles en nietes spelletje worden.

Er geldt een boeteclausule bij het niet afnemen van de keuken.

Moeten wij het aanbod van de filiaalmanager accepteren of kunnen wij ons nog ergens op beroepen?

Als uw zoon nog wel een keuken wil afnemen kan hij zich beter richten op de afspraken die toen zijn gemaakt en proberen het gesprek op papier te zetten . Indien er destijds een actie gold zou hij dat gemakkelijk kunnen bewijzen of de bewijslast te leggen op de leverancier. Verder is het een kwestie van doorzetten zodat de keuken wordt geleverd en afgenomen conform alle afspraken en, en toezeggingen zoals de afgesproken prijs en actie, alle deel uitmakend van de inhoud van de koopovereenkomst.
Want het kan een misleidende en onrechtmatige handelspraktijk zijn hoe men te werk is gegaan, Een annulering zal uw zoon, zelfs als een jurist of advocaat of uiteindelijk een rechter het percentage naar beneden brengt , ook kosten en dan heeft hij nog geen keuken. Eventueel wil ik wel even aandacht besteden aan de getekende offerte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag