Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een jaar of vijf geleden heb ik mijn paarden gestald op een boerderij bij mensen thuis. Geen officiele pensionstal, ik was de enige huurder.
Wel hebben we een contract getekend met 2 maanden opzegtermijn.

Medio november ben ik per direct vertrokken omdat de faciliteiten die ter beschikking van mij waren, verdwenen. De paarden stonden op een heel klein stoepje en de wei en buitenbak zijn opgeheven ten behoeve van andere activiteiten op de boerderij (camping).Ik had al maanden eerder aangegeven dat ik niet gelukkig meer was met de situatie maar nu was de maat vol.

Nu word mij verzocht tot eind januari te betalen omdat dat de twee maanden opzegtermijn zijn van het contract. Nu vraag ik mij af, is de stalhouder niet ook verplicht de faciliteiten te leveren op basis waarvan ik het contract heb getekend? Ik heb december al netjes betaalt maar vroeg mij af of ik ook verplicht ben om januari te voldoen?

Nee natuurlijk niet. Zoals u het stelt is de pensiongever zelf in gebreke . U kunt een prijsvermindering toepassen ter waarde van het gebrek maar alsnog opzeggen als u dat al niet gedaan hebt, liefst schriftelijk. U kunt de termijn aanhouden waarop mondeling heeft aangegeven te stoppen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag