Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn vrouw en ik gaan (tijdelijke voor de duur van max een jaar) niet meer samenwonen (blijven wel in relatie). Zij wil dat ik me uitschrijf omdat zij dan kortingen ontvangt (hebben ook kinderen). Ik heb geen vaste verblijfplaats momenteel (bij vrienden, of bij mijn vrouw, diverse adressen). Waar schrijf ik me dan in of is een tijdelijk postadres mogelijk of kan ik het huidige adres van mijn vrouw en ik gebruiken als briefadres?


Gr

Ik begrijp dat u het fiscaal partnerschap wenst te beƫindigen, waarna uw vrouw kortingen kan krijgen voor de kinderen. Verhuizen en opnieuw ergens inschrijven is dan noodzakelijk. Dit kan niet hetzelfde adres zijn. Bij de gemeente moet u ingeschreven zijn op een ander adres.

Bovendien moet u voor het beƫindigen van het fiscaal partnerschap ook gaan scheiden van tafel & bed. Dit is een gerechtelijke procedure, welke ertoe leidt dat uw fiscaal partnerschap eindigt als u zowel bent uitgeschreven en ook het scheidingsverzoek is ingediend bij de rechtbank.

Het huwelijk blijft in stand als u gaat scheiden van tafel & bed.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Wanneer ik zelf geen vast adres heb, wat zijn voor mij de mogelijkheden, zie deel twee van mijn vraagstelling. Mijn hoop is dat ik mij tijdelijk, en zo ja voor hoe lang, kan inschrijven op een postadres.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag