Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een heel lang verhaal, zo kort mogelijk.
Onze vereniging huurt al 15 jaar op de dinsdagavond een zaal in een dorpshuis voor de wekelijkse competitie.
Het gebouw (van een stichting) is niet rendabel.
De gemeente springt bij met 1,8 mln om het gebouw te renoveren en aan te passen. Er wordt een "kwartiermaker" op gezet, die alles inclusief verhuur weer op regel moet zetten.
Gevolg is, dat de vereniging alleen de mededeling krijgt: u kunt er op dinsdag wegens andere roosterplanning / bezetting niet meer in.... we hebben voor u wel de maandagavond ......
Dit zou echter tot gevolg hebben dat de vereniging waarschijnlijk opgeheven moet gaan worden, omdat meer dan de helft van de leden op de maandag andere bezigheden heeft.

Vraag: Mag / kan ik mij beroepen op "verworven" recht omdat wij al 15 jaar in dit gebouw en 30 jaar in totaal op de dinsdagavond onze competitie spelen?

In een situatie die hierop lijkt heb ik ooit voor een vereniging met succes een beroep gedaan op zoiets als "verworven recht". Of u daar ook kans op maakt hangt wel heel erg van de situatie af. Desgewenst wil ik met u meekijken. Gebruikt u in dat geval de optie "direct contact"? Het lijkt me niet gewenst om dit in het openbaar te communiceren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag