Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Een vraag over onterechte toeslagpartners. Ik deel mijn gehuurde woning met een vriend, ik ben dus de hoofdhuurder en hij medebewoner. We zijn geen toeslagpartners van elkaar, want we hebben verder niks samen behalve een vriendschap en dit dak boven ons hoofd. Nu word hij ineens gezien als toeslagpartner en moet hij al zijn zorgtoeslag 2016 terugbetalen, omdat ik een kindje heb gekregen eind oktober. De vader van mijn dochter woont niet hier. Hij heeft ook het kind erkend, wij hebben een lat-relatie. Wat moet ik doen, zodat ik en mijn medebewoner niet als toeslagpartners worden gezien? (Zou bezwaar maken tegen die terugbetaling genoeg zijn, en wat zetten we daar dan in?)

Het probleem is dat de belastingdienst u beiden aanmerkt als toeslagpartners omdat u samenwonend bent. U kunt hier alleen onder uit komen als u een huurcontract kan overleggen van de huur van een kamer in uw huis. Anders niet. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/hoe_werken_toeslagen/kan_ik_toeslag_krijgen/partner/mijn-toeslagpartner

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wordt zo'n huurcontract dan ook doorgegeven aan de verhurende wooncooperatie?


Het zou kunnen dat in een bezwaarprocedure naar voren komt dat u tegen de voorwaarden of zonder toestemming van de verhuurder een deel van uw woning verhuurt, en dat uw verhuurder dit te weten komt hoewel er geen plicht is van de fiscus dit dan te melden. Maar soms kan er wel toestemming gegeven worden voor tijdelijke onderhuur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag