Stel vraag

Particulier


Ik heb even een vraag over de autoverzekering. Of ik hier bij jullie terecht kan weet ik niet.....

Onlangs kreeg ik van mijn verzekeringen een brief dat ze mij niet meer t pakket aan konden bieden wat ik bij hun had lopen. Dit gaat over een volledig pakket, collectief via mijn werk. Ze zouden een alternatief pakket aanbieden via andere maatschappijen, maar dat was vele malen duurder, dan dat ik gewend was.
Ik besloot om mijn verzekeringen bij iemand te laten lopen, omdat mijn oude verzekering niet mee kon, met de rest van de maatschappijen.

Dit is even in het kort, waardoor ik genoodzaakt was om over te stappen, mijn collectieve verzekering stopt!

Nu gaat t over mijn autoverzekering, die ik had lopen. Een all-risk autoverzekering met BM bescherming. Mijn bolus/malus was per oktober 2016 nog trede 20 75%. In augustus heb ik een schade aan mijn auto gehad, wat veroorzaakt is door extreme boomluis van een gemeenteboom in mijn straat. De schade was rond de 300 euro. In eerste instantie had ik de gemeente aan geklaagd, maar die gaven geen gehoor, waardoor ik de auto heb laten poetsen en t aan mijn verzekering opgaf. ik was all risk en BM beschermer, dus voor mij geen probleem. Nu heb ik per januari een nieuwe autoverzekering, maar blijkt dat ik ben terug gezet in mijn bonus/malus naar trede 5 volgens Roy Data. Ik heb mijn oude verzekering hierover gebeld, en geprobeerd uitleg te krijgen. Zoals zij t vertellen is dat als ik wegga bij hun, ik terugval in mijn schade jaren.
Ik wil niet weg, maar mijn verzekering houdt op. Daarbij gaat mijn verzekering in op jan 2017, Waardoor mijn schade vorig jaar was 2016.
Wie staat hier nu in zijn recht? Ik denk zelf, dat dit niet zomaar kan om mij terug te zetten naar 5 terwijl ik BM bescherming heb, en...mijn verzekering mij verplicht om weg te gaan, omdat de collectieve verzekering stopt.
Kunt u mij hierin raad geven??

Of u teruggezet wordt naar trede 5 hangt af van de polisvoorwaarden die betrekking hebben tussen afspraken met uw werkgever (als verzekeringnemer) en de verzekeraar t.a.v. de collectieve verzekering. Het gaat aldus tussen de verhouding van werkgever en verzekeraar. U kunt ook besluiten om individueel verder te gaan bij de verzekeraar, maar als dit niet kan of duur is dan heeft het weinig zin.
Daarnaast kan het zo zijn dat de BM-bescherming van toepassing is op schade veroorzaakt door een aanrijding en niet zo zeer geldt voor schade door boomluis. De polisvoorwaarden kunnen hier eveneens uitsluitsel over geven.
Ik raad u aan de polisvoorwaarden te raadplegen en als blijkt dat er onterecht is gehandeld door de verzekeraar een klacht in te dienen. Komt u er samen niet uit dan kunt u direct contact met mij opnemen via een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag